Gradus

Vol 1, No 2 (2014): Autumn (November)

Table of Contents

Agriculture

Perspektívikus évelők termesztésének és felhasználásának vizsgálata PDF
Horváth Zsuzsanna 1-6
Taxus baccata szaporításának vizsgálata PDF
Turiné Farkas Zsuzsa, Kovács Dezső 7-13
Az Aletta és Bianca szőlőfajták összehasonlító vizsgálata PDF
Baglyas Ferenc, Pölös Endre, Pernesz György 14-19
Szilva alany-nemes kombinációk növekedési erélyének vizsgálata PDF
Czinege Anikó 20-25
Szilva alany-nemes kombinációk terméshozama PDF
Czinege Anikó 26-30
Ültetvénytelepítési programok népszerűsége és tapasztalatai PDF
Pető Judit, Hüvely Attila, Cserni Imre 31-36
Funkcionális élelmiszer előállításának lehetősége a zöldségtermesztésben PDF
Zsuzsanna Tóthné Taskovics, Judit Pető, Attila Hüvely, András Kovács 37-43
Egy malomipari feldolgozási folyamat műszaki feltételeinek a vizsgálata élelmiszerbiztonsági szempontból PDF
Kecskésné Nagy Eleonóra, Sembery Péter 44-50
Hogyan lehet csökkenteni a kenyérgabona DON-toxin tartalmát a feldolgozási folyamatban? PDF
Kecskésné Nagy Eleonóra, Sembery Péter 51-57
Az indián dohány (Lobelia inflata L.) növényvédelme PDF
Vojnich Viktor József, Pölös Endre, Palkovics András 58-61
A szabadföldön termesztett indián dohány (Lobelia inflata L.) összalkaloid produkciója PDF
Vojnich Viktor József, Pölös Endre, Pető Judit, Hüvely Attila, Palkovics András 62-67
A búza DON-toxin tartalom változásának elemzése intervallumbecsléssel PDF
Kecskésné Nagy Eleonóra, Szalai János 68-73
Láncszemek a kecskeméti homokkutatásról Első rész 1958-1983 PDF
Cserni Imre 74-80
Talajnedvesség mérések nedvességdinamikai vizsgálatokhoz a Duna-Tisza közén PDF
Unyi-Buzetzky Blanka 81-87
Különböző mezőgazdasági hasznosítású gyepek ökológiai vizsgálata PDF
Kiss Tímea 88-100
A jövő vízgazdálkodási agrármérnökei a Kecskeméti Főiskolán PDF
Hüvely Attila, Pető Judit, Palkovics András, Hoyk Edit 101-108
A tradicionális kertészeti termékek piaci helyzete PDF
Ferencz Árpád, Nótári Márta 109-114
Marketingeszközök a különleges minőségű kertészeti termékek menedzselésére PDF
Nótári Márta , Ferencz Árpád 115-120
Tanyafejlesztési Program tapasztalatai 2011-2014 PDF
Szabó Tibor 121-125
Fenntarthatóság és a fogyasztói társadalom Magyarországon PDF
Deák Zsuzsanna 126-132
A vidék munkahelyteremtő képességének lehetőségei PDF
Ferencz Árpád 133-139
A helyi értéktárak szerepe a nemzeti örökség piramisban PDF
Nótári Márta 140-146
Az állattartás környezeti szaghatása, a szagvédelmi szabályozás lehetséges módszerei PDF
Béres András 147-152
Környezeti hatások a depóniagáz termelődés paramétereire PDF
Molnár Tamás Géza 153-157
Gyógynövények alkalmazása a vidék fenntarthatóságában PDF
Vojnich Viktor József, Palkovics András 158-163

Business and Economics

A borturisztikai élmény szerepe a vidéki térség fejlesztésében PDF
Pallás Edith 164-170
A Mátrai borvidékre jellemző szőlész és borász üzemtípusok PDF
Király Gábor 171-178
Az alföldi tanyák történeti gyökeréről – másképpen PDF
Surányi Dezső 179-183
Baja és térségének fejlődési lehetőségei PDF
Laki Ildikó 184-189
A munkanélküliségi viszonyok alakulása a Gyöngyösi járásban, a 2008-as világgazdasági válságot követően PDF
Balázs Orsolya, Hegyi Judit 190-196
A városi tipizálás, a gazdasági növekedés és a járműipar főbb összefüggései Kelet-Közép-Európában PDF
Egri Zoltán, Tánczos Tamás 197-202
Az államháztartási reformok és a felsőoktatás átalakításának új kihívásai Magyarországon regionális megközelítésben PDF
Lőrincz Mónika 203-207
A Debreceni Repülőtér lehetséges hozzájárulása a regionális fejlődéshez PDF
Palatinus Brigitta, Gályász József 208-215
A Térségfejlesztési programok tervezésének gyakorlati megközelítése PDF
Szabó István 216-223
A policentrikus területi szerkezet és a kiegyensúlyozott társadalmi-gazdasági struktúra kapcsolata PDF
Szabó Dániel Róbert, Pintér Tibor 224-229
Közösségi adatforrások felhasználási lehetőségei a területi kutatás támogatásában PDF
Hornyák Miklós 230-237
A regionális media működésének területi meghatározottsága Győr-Moson-Sopron megyében PDF
Tóth Péter, Ditrói Zoltán 238-243
A „harmadik” termelési tényező regionális aspektusban PDF
Nagy Sándor, Nagyné Schiffer Rita 244-250
Hajtatott paradicsom termesztési technológiák ökonómiai elemzése PDF
Dorogi Dóra Anikó 251-256
Az Aletta és az Ottonel muskotály szőlőfajták termesztésének gazdaságossága egy alföldi szőlőtermesztő gazdaságban PDF
Baglyas Ferenc 257-261





Copyright (c) 2018 Gradus