Gradus

Vol 7, No 1 (2020): Spring (April)

Table of Contents

Agriculture

Consumption of pedunculate oak (Quercus robur L.) seeds PDF
Helga Migaskó and Károly Ecseri 1-5
Significance of Quercus species in nutrition PDF
Helga Migaskó and Károly Ecseri 6-11
Epidemiology of grape downy mildew in 2009 and 2010 PDF
János Ágoston 12-15
Plant protection experiences in grape yards in 2012 PDF
János Ágoston 16-19
Production of potential functional dairy products using herb treated by microwave radiation PDF
Kiss Kármen Anita, Kapcsándi Viktória, Posgay Miklós Marcel, Hanczné Lakatos Erika 20-25
Development of lactose free, functional dairy Foods based on consumer survey PDF
Németh Andrea, Szabó Erika, Kasza Gyula, Ózsvári László 26-29
Herbal medicinal products in our environment PDF
Tímea Kiss 30-31
The importance of grazing in the production of healthy food PDF
Tímea Kiss 32-34
The effect of calcium supplementation on the economically important health parameters in a large dairy herd PDF
Fodor István, Sulyok Dóra, Ivanyos Dorottya, Bartyik János and Ózsvári László 35-38
Changes in the fenugreek (Trigonella foenum-graecum L.) yield on the effect of different dose fertilizer treatments PDF
Viktor József Vojnich, Judit Pető, András Palkovics, Attila Hüvely 39-43
Effect of phosphite foliar fertilization on the nutrient content of forced sweet pepper PDF
Zsuzsanna Tóthné Taskovics, András Kovács, Attila Hüvely and András Palkovics 44-47
Nutrient content of fenugreek (Trigonella foenum-graecum L.) on the effect of different fertilization treatments PDF
Viktor József Vojnich, Attila Hüvely, András Palkovics, Judit Pető 48-52
Investigation of the relationship between soil organic matter and magnesium content PDF
Judit Pető, Attila Hüvely, Viktor József Vojnich, Imre Cserni 53-56
The impact of potassium fertilization on development and magnesium content of celery PDF
Imre Cserni, Attila Hüvely, Judit Pető 57-61
Consumer demand analysis in the Hungarian functional food market focused on the main health problems PDF
Dávid Szakos, László Ózsvári, Gyula Kasza 62-66
Preliminary results on the Effect of plant probiotic bacteria on the macro- and micronutrient content of strawberry PDF
Virág Mihálka, Attila Hüvely, Judit Pető, Adrienn Gyurkó and Ildikó Király 67-71
Nutrient content of champignon mushrooms cultivated on 2 different substrates PDF
Zsuzsanna Tóthné Taskovics, András Kovács, Judit Pető and András Palkovics 72-74
The impact of different foliar fertilizers on the quantity and nutrient content of industrial tomato PDF
Attila Hüvely, Judit Pető and Dávid Hegyesi 75-78
The beneficial effects of rosmarinic acid on a non-tumorigenic epithelial cell line PDF
Judit M. Pomothy, Réka F. Barna, Áron Szóládi and Erzsébet Pásztiné-Gere 79-83
Research of Hetényi Parázs F1 paprika in cultivation technology variants PDF
Tóth Horgosi Péter 84-86

Computer Science

Szemantikus szerepek automatikus címkézése természetes szövegekben PDF
Subecz Zoltán, Nagyné Csák Éva 87-97

Business and Economics

On the interaction between insurance risk, market risk and capital allocation in the insurance sector PDF
Borbála Szüle 98-104
A fogyasztói tudatosság affektív és konatív komponensei PDF
Szűcs Róbert Sándor 105-114
Néhány gondolat a személyi jövedelemadózás első harminc évéről PDF
Lakatos Mária 115-128
Global challenges of corporate employment policy and innovative local responses in Kecskemét PDF
Klaudia Pataki Szemereyné, Éva Karcsics and Ágnes Somosi 129-135
ERP rendszer váltásának támogatása folyamatme-nedzsment eszközökkel PDF
Viharos Zsolt János, Göblyös Cintia Laura 136-147

Engineering

Kéztörésből felépülő páciens erőnlétének vizsgálata mems szenzor segítségével PDF
Tóth László 148-156

Arts and Humanities

Gyógypedagógia a lovaglásban, avagy a lovaglás a gyógypedagógiában PDF
Koltai Blanka Sára, Devosa Iván, Tiszai Luca 157-166
A gyermeki tanúvallomások és a felnőttek igazsága egy csalfa világban PDF
Dósa Zoltán 167-176
Online reklámok: tartalmi sajátosságok és hatásuk a fogyasztókra PDF
Zsigmond István 177-184



Copyright (c) 2020 Gradus