Vol 7, No 1 (2020): Spring (April)
Table of Contents
Agriculture
Consumption of pedunculate oak (Quercus robur L.) seeds | |
Helga Migaskó and Károly Ecseri https://doi.org/10.47833/2020.1.AGR.001 |
1-5 |
Significance of Quercus species in nutrition | |
Helga Migaskó and Károly Ecseri https://doi.org/10.47833/2020.1.AGR.002 |
6-11 |
Epidemiology of grape downy mildew in 2009 and 2010 | |
János Ágoston https://doi.org/10.47833/2020.1.AGR.003 |
12-15 |
Plant protection experiences in grape yards in 2012 | |
János Ágoston https://doi.org/10.47833/2020.1.AGR.004 |
16-19 |
Production of potential functional dairy products using herb treated by microwave radiation | |
Kiss Kármen Anita, Kapcsándi Viktória, Posgay Miklós Marcel, Hanczné Lakatos Erika https://doi.org/10.47833/2020.1.AGR.005 |
20-25 |
Development of lactose free, functional dairy Foods based on consumer survey | |
Németh Andrea, Szabó Erika, Kasza Gyula, Ózsvári László https://doi.org/10.47833/2020.1.AGR.006 |
26-29 |
Herbal medicinal products in our environment | |
Tímea Kiss https://doi.org/10.47833/2020.1.AGR.007 |
30-31 |
The importance of grazing in the production of healthy food | |
Tímea Kiss https://doi.org/10.47833/2020.1.AGR.008 |
32-34 |
The effect of calcium supplementation on the economically important health parameters in a large dairy herd | |
Fodor István, Sulyok Dóra, Ivanyos Dorottya, Bartyik János and Ózsvári László https://doi.org/10.47833/2020.1.AGR.009 |
35-38 |
Changes in the fenugreek (Trigonella foenum-graecum L.) yield on the effect of different dose fertilizer treatments | |
Viktor József Vojnich, Judit Pető, András Palkovics, Attila Hüvely https://doi.org/10.47833/2020.1.AGR.010 |
39-43 |
Effect of phosphite foliar fertilization on the nutrient content of forced sweet pepper | |
Zsuzsanna Tóthné Taskovics, András Kovács, Attila Hüvely and András Palkovics https://doi.org/10.47833/2020.1.AGR.011 |
44-47 |
Nutrient content of fenugreek (Trigonella foenum-graecum L.) on the effect of different fertilization treatments | |
Viktor József Vojnich, Attila Hüvely, András Palkovics, Judit Pető https://doi.org/10.47833/2020.1.AGR.012 |
48-52 |
Investigation of the relationship between soil organic matter and magnesium content | |
Judit Pető, Attila Hüvely, Viktor József Vojnich, Imre Cserni https://doi.org/10.47833/2020.1.AGR.013 |
53-56 |
The impact of potassium fertilization on development and magnesium content of celery | |
Imre Cserni, Attila Hüvely, Judit Pető https://doi.org/10.47833/2020.1.AGR.014 |
57-61 |
Consumer demand analysis in the Hungarian functional food market focused on the main health problems | |
Dávid Szakos, László Ózsvári, Gyula Kasza https://doi.org/10.47833/2020.1.AGR.015 |
62-66 |
Preliminary results on the Effect of plant probiotic bacteria on the macro- and micronutrient content of strawberry | |
Virág Mihálka, Attila Hüvely, Judit Pető, Adrienn Gyurkó and Ildikó Király https://doi.org/10.47833/2020.1.AGR.016 |
67-71 |
Nutrient content of champignon mushrooms cultivated on 2 different substrates | |
Zsuzsanna Tóthné Taskovics, András Kovács, Judit Pető and András Palkovics https://doi.org/10.47833/2020.1.AGR.017 |
72-74 |
The impact of different foliar fertilizers on the quantity and nutrient content of industrial tomato | |
Attila Hüvely, Judit Pető and Dávid Hegyesi https://doi.org/10.47833/2020.1.AGR.018 |
75-78 |
The beneficial effects of rosmarinic acid on a non-tumorigenic epithelial cell line | |
Judit M. Pomothy, Réka F. Barna, Áron Szóládi and Erzsébet Pásztiné-Gere https://doi.org/10.47833/2020.1.AGR.019 |
79-83 |
Research of Hetényi Parázs F1 paprika in cultivation technology variants | |
Tóth Horgosi Péter https://doi.org/10.47833/2020.1.AGR.020 |
84-86 |
Computer Science
Szemantikus szerepek automatikus címkézése természetes szövegekben | |
Subecz Zoltán, Nagyné Csák Éva https://doi.org/10.47833/2020.1.CSC.001 |
87-97 |
Business and Economics
On the interaction between insurance risk, market risk and capital allocation in the insurance sector | |
Borbála Szüle https://doi.org/10.47833/2020.1.ECO.001 |
98-104 |
A fogyasztói tudatosság affektív és konatív komponensei | |
Szűcs Róbert Sándor https://doi.org/10.47833/2020.1.ECO.002 |
105-114 |
Néhány gondolat a személyi jövedelemadózás első harminc évéről | |
Lakatos Mária https://doi.org/10.47833/2020.1.ECO.003 |
115-128 |
Global challenges of corporate employment policy and innovative local responses in Kecskemét | |
Klaudia Pataki Szemereyné, Éva Karcsics and Ágnes Somosi https://doi.org/10.47833/2020.1.ECO.004 |
129-135 |
ERP rendszer váltásának támogatása folyamatme-nedzsment eszközökkel | |
Viharos Zsolt János, Göblyös Cintia Laura https://doi.org/10.47833/2020.1.ECO.005 |
136-147 |
Engineering
Kéztörésből felépülő páciens erőnlétének vizsgálata mems szenzor segítségével | |
Tóth László https://doi.org/10.47833/2020.1.ENG.001 |
148-156 |
Arts and Humanities
Gyógypedagógia a lovaglásban, avagy a lovaglás a gyógypedagógiában | |
Koltai Blanka Sára, Devosa Iván, Tiszai Luca https://doi.org/10.47833/2020.1.ART.001 |
157-166 |
A gyermeki tanúvallomások és a felnőttek igazsága egy csalfa világban | |
Dósa Zoltán https://doi.org/10.47833/2020.1.ART.002 |
167-176 |
Online reklámok: tartalmi sajátosságok és hatásuk a fogyasztókra | |
Zsigmond István https://doi.org/10.47833/2020.1.ART.003 |
177-184 |