Gradus

Vol 7, No 2 (2020): Summer (June)

Table of Contents

Agriculture

Environmental changes in Kecskemét between 2009-2018 PDF
Edit Hoyk, Imre Kanalas, Jenő Zsolt Farkas 1-5
Egyes archeofiton taxonok életciklusának jellemzése 2017-ben és 2018-ban PDF
Ecseri Károly, Honfi Péter 6-11
Ökológia és konvencionális körülmények között termesztett szamóca (Fragaria × ananassa) hozama és antioxidáns kapacitása PDF
Mihálka Virág, Székelyhidi Rita, Hanczné Lakatos Erika, Kapcsándi Viktória, Palkovics András, Király Ildikó 12-17
Karbantartási szolgáltatások vizsgálata az agráriumban PDF
Oláh Béla 18-25
Kecskemét főterének kimagasló értékei: a fák PDF
Kiss Tímea, Ecseri Károly, Hoyk Edit 26-31
Ásványi-anyag tartalom alakulása a szilva gyümölcsében PDF
Kajtár-Czinege Anikó, Pető Judit 32-36
Fűfajok alkalmazása extenzív zöldtetőkön PDF
Turiné Farkas Zsuzsa, Kluber Balázs 37-42
Ciklámen termesztésének vizsgálata PDF
Turiné Farkas Zsuzsa, Palkovics András, Jóljárt Fanni 43-49
Nutrient composition of oak acorn flour PDF
Helga Sz. Migaskó, Károly Ecseri and Judit Pető 50-52
Cukor- és sav összetevők vizsgálata különböző szilvafajtákban PDF
Kajtár-Czinege Anikó, Kapcsándi Viktória, Székelyhidi Rita, Németh-Torkos Anett, Hanczné Lakatos Erika 53-58
Edible flowers – the rose PDF
Attila Nagy, Károly Ecseri 59-61
Economic aspects of the processing of vegetable plants PDF
András Palkovics, Kata Hiri, Adrienn Szilágyi, Attila Nagy, Fanni Jójárt 62-65
Investigation of humus and nitrate content of soil with special reference to the nitrate sensitivity PDF
Judit Pető, Attila Hüvely, Imre Cserni 66-71
Jégvédő háló hatása az alma gyümölcs húskeménységére és vízoldható szárazanyag-tartalmára PDF
Király Ildikó, Kepecz Dániel 72-77
Investigation of the synergism of air pollution and ruggle pollene load PDF
Pölös Endre, Palkovics András, Szabó Csaba, Tatjana Duric, Hóman Zoltán,Tóth Horgosi Péter 78-82
Protection against ruggle by bioherbicides, herbicides and mechanical methods PDF
Pölös Endre, Palkovics András, Szabó Csaba, Tatjana Duric, Hóman Zoltán,Tóth Horgosi Péter 83-89
Szilvafajták ikresedésre való hajlamának vizsgálata PDF
Király Ildikó, Kiss Eszter 90-96
Comparison of sour cherry wine making methods in the aspect of variety choice PDF
András Palkovics, Zoltán Hóman 97-102
The effect of growing media on the nutritional value of cherry tomato PDF
András Palkovics, Csaba Szabó, András László Kiss 103-105
The importance of vegetable processing automatization using the example of potato abrasion peeling PDF
András Palkovics 106-109
Udder health and milking technology on the Hungarian large-scale dairy farms PDF
Dorottya Ivanyos, Attila Monostori, Csaba Németh, István Fodor, László Ózsvári 110-113
Changes in the vegetative and generative parameters of strawberry grown under ecological conditions PDF
Ildikó Király, Márton Maczkó, András Palkovics and Virág Mihálka 114-120
Environmental condition of Kecskemét from the point of view of the climate change PDF
Edit Hoyk 121-125
Tasks and suggestions for the adaptation to the climate change in Kecskemét PDF
Edit Hoyk 126-130
Origin, development and breeding of archaeophytes PDF
Károly Ecseri, Péter Honfi 131-134
Phenological differences of quercus taxa PDF
Helga Sz. Migaskó, Károly Ecseri 135-140
Examination of the zinc content of the Southern Great Plain areas in terms of nutrient supply PDF
Judit Pető, Attila Hüvely, András Palkovics 141-146
Investigation of the yield of industrial tomato after different foliar treatments on humus sandy soil PDF
Attila Hüvely, Judit Pető, András Palkovics and Dávid Hegyesi 147-150
Investigation of the effects of foliar fertilizers on industrial tomatoes PDF
Attila Hüvely, Judit Pető and András Palkovics 151-154
Knowledge of functional foods by consumers PDF
Tímea Balogh, Irén Kőszegi, Edit Hoyk 155-160
Knowledge of functional foods by consumers PDF
Tímea Balogh, Irén Kőszegi, Edit Hoyk 161-166
The outstanding values of our city: the trees PDF
Tímea Kiss, Károly Ecseri, Edit Hoyk 167-172

A következő cikkek oldalszáma változni fog:

Business and Economics

Listening to the voice of primary stakeholders – Differences of measuring quality among the operation levels of higher education institutions PDF
Vivien Surman and Zsuzsanna Eszter Tóth 121-133

Arts and Humanities

Sebestyén Mihály a nyíregyházi városi színház igazgatójaként – egy szerződés részletei (1932) PDF
Lengyel Emese 134-138



Copyright (c) 2020 Gradus