Gradus

Vol 7, No 2 (2020): Summer (June)

Table of Contents

Agriculture

Environmental changes in Kecskemét between 2009-2018 PDF
Edit Hoyk, Imre Kanalas, Jenő Zsolt Farkas 1-5
Egyes archeofiton taxonok életciklusának jellemzése 2017-ben és 2018-ban PDF
Ecseri Károly, Honfi Péter 6-11
Ökológia és konvencionális körülmények között termesztett szamóca (Fragaria × ananassa) hozama és antioxidáns kapacitása PDF
Mihálka Virág, Székelyhidi Rita, Hanczné Lakatos Erika, Kapcsándi Viktória, Palkovics András, Király Ildikó 12-17
Karbantartási szolgáltatások vizsgálata az agráriumban PDF
Oláh Béla 18-25
Kecskemét főterének kimagasló értékei: a fák PDF
Kiss Tímea, Ecseri Károly, Hoyk Edit 26-31
Ásványi-anyag tartalom alakulása a szilva gyümölcsében PDF
Kajtár-Czinege Anikó, Pető Judit 32-36
Fűfajok alkalmazása extenzív zöldtetőkön PDF
Turiné Farkas Zsuzsa, Kluber Balázs 37-42
Ciklámen termesztésének vizsgálata PDF
Turiné Farkas Zsuzsa, Palkovics András, Jóljárt Fanni 43-49
Nutrient composition of oak acorn flour PDF
Helga Sz. Migaskó, Károly Ecseri and Judit Pető 50-52
Cukor- és sav összetevők vizsgálata különböző szilvafajtákban PDF
Kajtár-Czinege Anikó, Kapcsándi Viktória, Székelyhidi Rita, Németh-Torkos Anett, Hanczné Lakatos Erika 53-58
Edible flowers – the rose PDF
Attila Nagy, Károly Ecseri 59-61
Economic aspects of the processing of vegetable plants PDF
András Palkovics, Kata Hiri, Adrienn Szilágyi, Attila Nagy, Fanni Jójárt 62-65
Investigation of humus and nitrate content of soil with special reference to the nitrate sensitivity PDF
Judit Pető, Attila Hüvely, Imre Cserni 66-71
Jégvédő háló hatása az alma gyümölcs húskeménységére és vízoldható szárazanyag-tartalmára PDF
Király Ildikó, Kepecz Dániel 72-77
Investigation of the synergism of air pollution and ruggle pollene load PDF
Pölös Endre, Palkovics András, Szabó Csaba, Tatjana Duric, Hóman Zoltán,Tóth Horgosi Péter 78-82
Protection against ruggle by bioherbicides, herbicides and mechanical methods PDF
Pölös Endre, Palkovics András, Szabó Csaba, Tatjana Duric, Hóman Zoltán,Tóth Horgosi Péter 83-89
Szilvafajták ikresedésre való hajlamának vizsgálata PDF
Király Ildikó, Kiss Eszter 90-96
Comparison of sour cherry wine making methods in the aspect of variety choice PDF
András Palkovics, Zoltán Hóman 97-102
The effect of growing media on the nutritional value of cherry tomato PDF
András Palkovics, Csaba Szabó, András László Kiss 103-105
The importance of vegetable processing automatization using the example of potato abrasion peeling PDF
András Palkovics 106-109
Udder health and milking technology on the Hungarian large-scale dairy farms PDF
Dorottya Ivanyos, Attila Monostori, Csaba Németh, István Fodor, László Ózsvári 110-113
Changes in the vegetative and generative parameters of strawberry grown under ecological conditions PDF
Ildikó Király, Márton Maczkó, András Palkovics and Virág Mihálka 114-120
Environmental condition of Kecskemét from the point of view of the climate change PDF
Edit Hoyk 121-125
Tasks and suggestions for the adaptation to the climate change in Kecskemét PDF
Edit Hoyk 126-130
Origin, development and breeding of archaeophytes PDF
Károly Ecseri, Péter Honfi 131-134
Phenological differences of quercus taxa PDF
Helga Sz. Migaskó, Károly Ecseri 135-140
Examination of the zinc content of the Southern Great Plain areas in terms of nutrient supply PDF
Judit Pető, Attila Hüvely, András Palkovics 141-146
Investigation of the yield of industrial tomato after different foliar treatments on humus sandy soil PDF
Attila Hüvely, Judit Pető, András Palkovics and Dávid Hegyesi 147-150
Investigation of the effects of foliar fertilizers on industrial tomatoes PDF
Attila Hüvely, Judit Pető and András Palkovics 151-154
Knowledge of functional foods by consumers PDF
Tímea Balogh, Irén Kőszegi, Edit Hoyk 155-160
The market of functional foods PDF
Tímea Balogh, Irén Kőszegi, Edit Hoyk 161-166
The outstanding values of our city: the trees PDF
Tímea Kiss, Károly Ecseri, Edit Hoyk 167-172
Ecological services of green areas in the main square of Kecskemét PDF
Tímea Kiss, Károly Ecseri and Edit Hoyk 173-178
Production of direct seeded Unihot pepper in sand soil PDF
Péter Tóth Horgosi, Zoltán Pék 179-181
Value measuring of two grinded paprika varieties PDF
Tóth Horgosi Péter 182-185
Changes in the quality and nutrient content of sweet pepper and tomato after phosphite foliar fertilizer treatmentin hydroculturein different growing seasons PDF
Zsuzsanna Tóthné Taskovics, András Kovács, Judit Pető and András Palkovics 186-190
Changes of lettuce zinc content in hydrocultural cultivation PDF
Zsuzsanna Tóthné Taskovics, András Kovács, Attila Hüvely and Judit Pető 191-194
Preliminary report of a forecast system tested in quince to predict fire blight symptom occurrence PDF
János Ágoston 195-200
Prediction and survey of apple pests and diseases in Bács-Kiskun county in 2014 PDF
János Ágoston 201-209
Potassium and nitrogen fertilizer experiment of celery (Apium graveolens convar. Rapaceum) test plant in 2018 PDF
Judit Pető, Attila Hüvely, Imre Cserni 210-217
Mineral element content of organically versus conventionally grown strawberries PDF
Virág Mihálka, Attila Hüvely, Judit Pető and Ildikó Király 218-224
Sugar and acid content of organically and conventionally grown strawberry (fragaria × ananassa) PDF
Virág Mihálka, Rita Székelyhidi, Viktória Kapcsándi and Ildikó Király 225-229

Computer Science

Review on Networks Defined by Software PDF
Sara I. Boucetta and Zsolt Csaba Johanyák 230-238
Informatikai kutatás a gerincsebészetben PDF
Kocsis Zoltán Tamás, Kovács János 239-245

Business and Economics

Listening to the voice of primary stakeholders – Differences of measuring quality among the operation levels of higher education institutions PDF
Vivien Surman and Zsuzsanna Eszter Tóth 246-258
A vezetési tanácsadási szolgáltatás igénybevétele speciális okainak változása 2001 és 2016 között PDF
Tokár-Szadai Ágnes 259-269
Atipikus munkavégzési formák sporteseményeken PDF
Gősi Zsuzsanna 270-276
High Potentials and High Performers in the Center of Talent Management PDF
Eszter Daruka and Katalin Pádár 277-282
Magánüdülők építése Magyarországon, különös tekintettel az Alföldre PDF
Csordás László 283-296
A második otthonok kialakításának okai, fázisai, helyszínei az ipari forradalom korától napjainkig PDF
Csordás László 297-303
A vállalatok környezeti teljesítményének mérése: módszertani betekintés PDF
Deák Zsuzsanna 304-310

Arts and Humanities

Sebestyén Mihály a nyíregyházi városi színház igazgatójaként – egy szerződés részletei (1932) PDF
Lengyel Emese 311-315
Online kulturális tartalmak a tudásalapú társadalom és az élethosszig tartó tanulás szolgálatában PDF
Fülöp Tamás 316-323
A partnerségi és hagyományos képzésű hallgatók életpályaképe a képzés elején PDF
Sági Norberta 324-329
A megemelkedett érzelmi arousal szerepe a reklám által befolyásolt vásárlási döntésekben PDF
Molnár Edina 330-335
A Bécsi Magyar Híradó (1957-1980) történelmi szerepe PDF
Lipóczi-Csabai Sarolta 336-342

Engineering

Mágneses síkfelülethengerlő szerszámmal létrehozott él-lekerekítés technológiai paramétereinek optimalizálása PDF
Kovács Zsolt Ferenc, Kodácsy János, Viharos Zsolt János 343-350
A possible new model of microscopic viscosity of metals for nano-hole filling PDF
Zoltán Farkas, Antal Ürmös 351-356
Additív gyártási technológiákkal megvalósítható tömegcsökkentő rácsszerkezetek geometriai modellezésének lehetőségei PDF
Sándor Roland 357-360
Nyitott cellás fémhabok geometriai modellezésének módszerei PDF
Sándor Roland 361-365
Mágneses erővel történő felülethengerlés hatása a felületérdességre és a korrózióra C45 acélon PDF
Kovács Zsolt Ferenc, Károly Dóra, Károly Péter Balázs, Kemény Dávid, Kodácsy János, Viharos Zsolt János 366-373
Technológiai paraméterek hatása Digital Light processing 3d nyomtatási eljárásnál PDF
Kun Krisztián 374-379
Forgácsolt felületek topográfiájának meghatározása koordináta mérőgép segítségével PDF
Sándor Roland 380-384
Gázturbina égéstér kialakítások vizsgálata pirolizált tüzelőanyaghoz PDF
Kondor István Péter, Kun Krisztián, Zöldy Máté 385-390



Copyright (c) 2020 Gradus