Gradus

Vol 4, No 2 (2017): Autumn (November)

Table of Contents

Arts and Humanities

Mit üzen az ifjúságügy hagymamodellje a magyar képzési rendszernek? PDF
Ádám Nagy 5-10
Anglo-neologizmusok asszimilációs folyamatai német nyelvi kontextusban az aktív turizmus fogalomkörének példáin szemléltetve PDF
Éva Csák 11-17
A mobil tanulás néhány aktuális kérdése PDF
Ildikó Miskolczi 18-26
A gyakorlati képzés mint a pályaszocializáció alappillére a tanítóképzők és a „képzettek” szemével PDF
Nikolett Takács 27-34
Képzeletbeli barátok a gyermek életében PDF
Orsolya Karászi 35-40
Factors Affecting Reading Comprehension PDF
Szilvia Varga Tánczikné 41-47
Output No 1 and 2 of AduLeTProject (Advanced Use of Learning Technologies inHigher Education)in Hungary PDF
Ildikó Szabó, Iván Devosa, Sarolta Lipóczi-Csabai, Szilvia Varga Tánczikné 48-54
Petelei István novellái és a kánonképzés PDF
Dóra Bárdos 55-83
A közművelődési tevékenységformák jellegzetességei a levéltárakban PDF
Tamás Fülöp 84-90
Az egészségturisztikai utazások során szerzett ismeretek hatása az egészséggel kapcsolatos viselkedési szándék kialakulására PDF
Orsolya Savella, Attila Horváth H., Judit Csizmásné Tóth, Péter Dudás 91-97

Agriculture

Szőlőfajták rügykárosodának vizsgálata a 2016/2017-es téli nyugalmi időszak lehűléseit követően Kecskeméten PDF
Ferenc Baglyas 98-103
A Cyanus segetum faj csírázása nitrogén műtrágyás kezelés hatására PDF
Károly Ecseri, Péter Honfi 104-108
Egy idős Celtis occidentalis fasor állapotfelmérése PDF
Károly Ecseri, Magdolna Sütöriné Diószegi 109-112
A Merlan rezisztens szőlőfajta borászati értékelése PDF
Ferenc Baglyas 113-117
Saját fenntartási tevékenység helyzete a mezőgazdaságban PDF
Béla Oláh 118-128
Cönológiai, gyepgazdálkodási és természetvédelmi célú vizsgálatok a bugacpusztai gyepen PDF
Tímea Kiss 129-134
Talajoltó készítmény alkalmazásának hatása paprika (Capsicum annuum L.) csírázására és palántafejlődésére PDF
Virág Mihálka, Zsuzsanna Tóthné Taskovics 135-140
Növekedés serkentő anyagok vizsgálata intenzív meggy ültetvényben PDF
László Károly, Ildikó Király 141-145
Understanding and use of food labeling in Hungary PDF
Zsuzsanna Deak 146-149
Permetezőgépek nyomásingadozást tompító légüstjének méretezése PDF
István Sztachó-Pekáry 150-155
Szőlőültetvény-telepítés előtti talajfizikai vizsgálatok értékelése a Duna-Tisza közén PDF
Judit Pető, Attila Hüvely, Viktor József Vojnich, Imre Cserni 156-161
A malmi búzafeldolgozásban alkalmazott manipuláló gépek és korszerű gépelemek szerepe a DON-toxin tartalom csökkentésében PDF
Eleonóra Kecskésné Nagy, József Nagy, Dániel Nagy, Péter Korzenszky, Éva Osztényiné Krauczi 162-166
A malmi búza tisztítási folyamatában alkalmazott gépek hatékonyságának vizsgálata a DON-toxin tartalom csökkentésében PDF
Eleonóra Kecskésné Nagy, József Nagy, Dániel Nagy, Péter Korzenszky, Éva Osztényiné Krauczi 167-170
Szamócafajták ökológiai termesztésre való alkalmasságának vizsgálata PDF
Ildikó Király, András Palkovics, Virág Mihálka 171-176
Tápanyagellátás hatása a muskátli díszítőértékére PDF
Zsuzsa Turiné Farkas, Judit Pető, Attila Hüvely 177-182
A közösségi vélemény és Kiskunfélegyháza Integrált Településfejlesztési Stratégiájának kapcsolata PDF
Eszter Molnár, Irén Kőszegi 183-193
Kiskunfélegyháza város Integrált Településfejlesztési Stratégiájának fontossága a lakosság véleménye tükrében PDF
Eszter Molnár, Irén Kőszegi 194-201
Fenntarthatóság az ökofalvak példáján keresztül PDF
Dóra Urbán-Falusi, Irén Kőszegi 202-210
Magnézium műtrágyák hatóanyagtartalmának gazdasági elemzése PDF
Áprád Ferencz 211-215
A karfioltermesztés eltartóképességének vizsgálata PDF
Árpád Ferencz, Dániel Nagy 216-221
A rövid ellátási láncok tervezési feltételei a hazai kistérségekben PDF
Katalin Kujani 222-231
Környezettudatosság a társadalom szemszögéből (egy primer kutatás részeredményeinek ismertetése) PDF
Dóra Urbán-Falusi, Irén Kőszegi 232-248
A kertészeti képzés gyökerei Kecskeméten PDF
Bence Szabó 250-268
Pseudomonas sp. és Laminaria sp. hatása a kukorica növekedésére PDF
Brigitta Toth, Zoltán Győri, Günter Neumann 269-273
Az ólom toxicitás hatásának vizsgálata a kukorica kezdeti növekedési stádiumában PDF
Árpád Illés, Csaba Bojtor, Dávid Kaczur, Zoltán Győri, Brigitta Tóth 274-278
Az alumínium toxicitás mérséklése baktérium készítménnyel a kukorica kezdeti növekedési stádiumában PDF
Dávid Kaczur, Árpád Illés, Csaba Bojtor, Zoltán Győri, Brigitta Tóth 279-283
Biostimulátorok hatása Forsythia x intermedia zabel. ’Beatrix Farrand’ konténeres díszcserjék növekedésére PDF
Dezső Kovács, Lajos Magyar, Magdolna Sütöriné Diószegi 284-289
IVS koncentrációk hatása a Taxus baccata L. ’Green Diamond’ dugványok gyökeresedésére PDF
Dezső Kovács, Zsuzsa Turiné Farkas 290-294
Tenyészedényes szilvafajták fenofázisainak alakulása Kecskeméten PDF
Anikó Kajtár-Czinege 295-302
Télen is zöldellő geofiton növények díszérték vizsgálata PDF
János Ágoston 303-310

Engineering

Autóipari DC és DP acélok lézersugaras hegeszthetőségének vizsgálata PDF
Zsolt Kovács, Gábor Béres, Zoltan Weltsch 311-317
Determination of polymer melts flow-activation energy PDF
Gergely Toth, Attila Bata, Karoly Belina 318-322
Effect of recycling process On PET Melt for shear viscosity PDF
Attila Bata, Gergely Tóth, Károly Belina, Dorottya Nagy 323-328
Korszerű lemezanyagok mechanikai vizsgálatai PDF
Gábor Béres, Zoltán Weltsch, Ferenc Hareancz 329-335
Szenzorok az egészségügyben PDF
László Tóth 336-345
Investigation of Laser Treated Steel Surface PDF
József Hlinka, Zoltán Weltsch 346-350
A kozmikus sugárzás hatása a polimerek termikus tulajdonságaira PDF
Dávid Bója, Andrea Ádámné Major 351-356
Effect of film blowing parameters on tensile strength PDF
Dorottya Nagy 357-362
Overview of the Ag/Zn batteries according to the technical literature PDF
János Kósa, Tibor Dobján 363-366
Halogénmentes égésgátló hatása PET kristályosodására PDF
Balázs Ádám, Dorottya Nagy 367-372
Development trend of adhesive joining of aluminium foams PDF
Miklós Berczeli, Zoltán Weltsch 373-379
Ag/Zn batteries in Hibrid aircraft systems PDF
Tibor Dobján, János Árpád Kósa 380-385
Tömeghatás modellezése PDF
Péter Nagy, Péter Tasnádi 386-394
Korszerű elektromos propulzió rendszerek a repülésben PDF
Dávid Kis, János Papp, Balázs Kereszty, István Sajti 395-402
Faanyagok rostirányú tömörítésének kísérleti körülményei - 1. rész PDF
Mátyás Báder, Róbert Németh 403-411
Faanyagok rostirányú tömörítésének kísérleti körülményei - 2. rész PDF
Mátyás Báder, Róbert Németh 412-418
Faanyagok rostirányú tömörítésének kísérleti körülményei - 3. rész PDF
Mátyás Báder, Róbert Németh 419-425
Survey on Steel Strenghtening Metods PDF
Edit Johanyák 426-431
Fázisérzékeny detektálás egy olcsó mérőkártyával PDF
Ambrus Kőházi-Kis 432-437
Light sources for laser-welding applications PDF
Ambrus Kőházi-Kis 438-443

Computer Science

Adatbányászati szoftver használata szövegosztályozáshoz PDF
Zoltán Subecz, Éva Nagyné Csák 444-452
SDN programozás, a pyretic programozási nyelv PDF
Péter András Agg, Zsolt Csaba Johanyák, Szilvia Halczman 453-460
A forgalmi áram fluktuációjának hatása az út-teljesítmény görbére PDF
Tamás Kovács, Rafael Alvarez Gil 461-466
Új módszer fejlesztése a TdP aritmia előre jelzéséhez PDF
Norbert Csík, Máté Boros 467-472
A Kisfeszültségű villamos elosztóhálózat hibacím ütemező rendszerelméleti megközelítése PDF
Judith Pálfi, Ferenc Novothny, Péter Holcsik 473-478

Business and Economics

A gasztrofesztiválok, mint élménygazdasági termékek változatossága és választékossága PDF
Márta Kóródi, Róbertné Bakos 479-486
A közösségi gazdaság kihívásai a magyar szálláshely-szolgáltatás piacán PDF
Anita Mondok 487-494
A turisztikai régiók és desztinációk rendszere Közép-Európában PDF
Róbert Bagdi 495-500
A szolnoki fiatalok fizikai rekreációs tevékenységeinek jellemzői PDF
Anita Mondok, Orsolya Savella, Mariann Fekete 501-507
Élményígéret megjelenése a vidéki éttermek online kommunikációjában PDF
Róbertné Bakos, Csilla Kalmárné Rimóczi, Márta Kóródi, Attila Szabó 508-513
A tudatos vásárló mítosza PDF
Róbert Sándor Szűcs 514-521
A tudatos otthonteremtés a fiatal felnőttek szempontjából PDF
Zsófia Horváth, Ibolya Szentesi 522-527
A családok otthonteremtési kedvezménye a családok szemszögéből PDF
Annamária Horváthné Kökény, Flóra Tóth 528-533
Tudatos pénzügyi fogyasztó magatartásának és gazdasági viselkedésének vizsgálata PDF
Attila Szakács, Zsolt Szakács, Kata Földi 534-537
Kereskedelmi márkás élelmiszerek vásárlási szokásainak kvalitatív kutatása Kelet-Magyarországon 2017-ben PDF
Kata Földi, Éva Pólya 538-543
Kontrolling eszközök a KKV-k kockázatcsökkentésében PDF
Vilmos Lakatos 544-550
Pénzügyi tudatosság és hitelkártya használati szokások kutatása 2017-ben PDF
Kata Földi, Judit Szatmári, Attila Szakács 551-556
Célt tévesztett intézkedés? - A társasági vagyon zár alá vételének egyes kérdései PDF
László Horváth 557-564
A kulturális marketing értékelő elemzése a RepTár szolnoki repülőmúzeum példáján keresztül PDF
Kata Földi, Nóra Zombori 565-570
Investigation of Consumer Consciousness in the case of foods in Jasz-Nagykun-Szolnok County in Hungary PDF
Éva Pólya 571-576
Migrációs potenciál alakulása Magyarországon 2000-től napjainkig PDF
Margit Csipkés 577-584
A Fogyasztóvá válás „rögös” útja, a fogyasztói szocializáció néhány aspesktusa PDF
Éva Pólya 585-590
Üzleti intelligencia az értékteremtés szolgálatában PDF
Virág Szedmákné Lajtai 591-598
Személyi kölcsön igénylés feltételeinek vizsgálata PDF
Judit Csizmásné Tóth, Péter Szöllősi 599-604
A szellemitulajdon-védelem szerepének alakulása az agrár- és agrárium-alapú innováció támogatásában 1996-2017 PDF
István Molnár 605-620




Copyright (c) 2018 Gradus