Vol 7, No 1 (2020): Spring (April)
Table of Contents
Agriculture
| Consumption of pedunculate oak (Quercus robur L.) seeds | |
| Helga Migaskó and Károly Ecseri https://doi.org/10.47833/2020.1.AGR.001 |
1-5 |
| Significance of Quercus species in nutrition | |
| Helga Migaskó and Károly Ecseri https://doi.org/10.47833/2020.1.AGR.002 |
6-11 |
| Epidemiology of grape downy mildew in 2009 and 2010 | |
| János Ágoston https://doi.org/10.47833/2020.1.AGR.003 |
12-15 |
| Plant protection experiences in grape yards in 2012 | |
| János Ágoston https://doi.org/10.47833/2020.1.AGR.004 |
16-19 |
| Production of potential functional dairy products using herb treated by microwave radiation | |
| Kiss Kármen Anita, Kapcsándi Viktória, Posgay Miklós Marcel, Hanczné Lakatos Erika https://doi.org/10.47833/2020.1.AGR.005 |
20-25 |
| Development of lactose free, functional dairy Foods based on consumer survey | |
| Németh Andrea, Szabó Erika, Kasza Gyula, Ózsvári László https://doi.org/10.47833/2020.1.AGR.006 |
26-29 |
| Herbal medicinal products in our environment | |
| Tímea Kiss https://doi.org/10.47833/2020.1.AGR.007 |
30-31 |
| The importance of grazing in the production of healthy food | |
| Tímea Kiss https://doi.org/10.47833/2020.1.AGR.008 |
32-34 |
| The effect of calcium supplementation on the economically important health parameters in a large dairy herd | |
| Fodor István, Sulyok Dóra, Ivanyos Dorottya, Bartyik János and Ózsvári László https://doi.org/10.47833/2020.1.AGR.009 |
35-38 |
| Changes in the fenugreek (Trigonella foenum-graecum L.) yield on the effect of different dose fertilizer treatments | |
| Viktor József Vojnich, Judit Pető, András Palkovics, Attila Hüvely https://doi.org/10.47833/2020.1.AGR.010 |
39-43 |
| Effect of phosphite foliar fertilization on the nutrient content of forced sweet pepper | |
| Zsuzsanna Tóthné Taskovics, András Kovács, Attila Hüvely and András Palkovics https://doi.org/10.47833/2020.1.AGR.011 |
44-47 |
| Nutrient content of fenugreek (Trigonella foenum-graecum L.) on the effect of different fertilization treatments | |
| Viktor József Vojnich, Attila Hüvely, András Palkovics, Judit Pető https://doi.org/10.47833/2020.1.AGR.012 |
48-52 |
| Investigation of the relationship between soil organic matter and magnesium content | |
| Judit Pető, Attila Hüvely, Viktor József Vojnich, Imre Cserni https://doi.org/10.47833/2020.1.AGR.013 |
53-56 |
| The impact of potassium fertilization on development and magnesium content of celery | |
| Imre Cserni, Attila Hüvely, Judit Pető https://doi.org/10.47833/2020.1.AGR.014 |
57-61 |
| Consumer demand analysis in the Hungarian functional food market focused on the main health problems | |
| Dávid Szakos, László Ózsvári, Gyula Kasza https://doi.org/10.47833/2020.1.AGR.015 |
62-66 |
| Preliminary results on the Effect of plant probiotic bacteria on the macro- and micronutrient content of strawberry | |
| Virág Mihálka, Attila Hüvely, Judit Pető, Adrienn Gyurkó and Ildikó Király https://doi.org/10.47833/2020.1.AGR.016 |
67-71 |
| Nutrient content of champignon mushrooms cultivated on 2 different substrates | |
| Zsuzsanna Tóthné Taskovics, András Kovács, Judit Pető and András Palkovics https://doi.org/10.47833/2020.1.AGR.017 |
72-74 |
| The impact of different foliar fertilizers on the quantity and nutrient content of industrial tomato | |
| Attila Hüvely, Judit Pető and Dávid Hegyesi https://doi.org/10.47833/2020.1.AGR.018 |
75-78 |
| The beneficial effects of rosmarinic acid on a non-tumorigenic epithelial cell line | |
| Judit M. Pomothy, Réka F. Barna, Áron Szóládi and Erzsébet Pásztiné-Gere https://doi.org/10.47833/2020.1.AGR.019 |
79-83 |
| Research of Hetényi Parázs F1 paprika in cultivation technology variants | |
| Tóth Horgosi Péter https://doi.org/10.47833/2020.1.AGR.020 |
84-86 |
Computer Science
| Szemantikus szerepek automatikus címkézése természetes szövegekben | |
| Subecz Zoltán, Nagyné Csák Éva https://doi.org/10.47833/2020.1.CSC.001 |
87-97 |
Business and Economics
| On the interaction between insurance risk, market risk and capital allocation in the insurance sector | |
| Borbála Szüle https://doi.org/10.47833/2020.1.ECO.001 |
98-104 |
| A fogyasztói tudatosság affektív és konatív komponensei | |
| Szűcs Róbert Sándor https://doi.org/10.47833/2020.1.ECO.002 |
105-114 |
| Néhány gondolat a személyi jövedelemadózás első harminc évéről | |
| Lakatos Mária https://doi.org/10.47833/2020.1.ECO.003 |
115-128 |
| Global challenges of corporate employment policy and innovative local responses in Kecskemét | |
| Klaudia Pataki Szemereyné, Éva Karcsics and Ágnes Somosi https://doi.org/10.47833/2020.1.ECO.004 |
129-135 |
| ERP rendszer váltásának támogatása folyamatme-nedzsment eszközökkel | |
| Viharos Zsolt János, Göblyös Cintia Laura https://doi.org/10.47833/2020.1.ECO.005 |
136-147 |
Engineering
| Kéztörésből felépülő páciens erőnlétének vizsgálata mems szenzor segítségével | |
| Tóth László https://doi.org/10.47833/2020.1.ENG.001 |
148-156 |
Arts and Humanities
| Gyógypedagógia a lovaglásban, avagy a lovaglás a gyógypedagógiában | |
| Koltai Blanka Sára, Devosa Iván, Tiszai Luca https://doi.org/10.47833/2020.1.ART.001 |
157-166 |
| A gyermeki tanúvallomások és a felnőttek igazsága egy csalfa világban | |
| Dósa Zoltán https://doi.org/10.47833/2020.1.ART.002 |
167-176 |
| Online reklámok: tartalmi sajátosságok és hatásuk a fogyasztókra | |
| Zsigmond István https://doi.org/10.47833/2020.1.ART.003 |
177-184 |
Gradus